Meteen naar de content

Social Media

Gratis verzending binnen Nederland vanaf €150!

Ophalen op afspraak mogelijk!

Darkness Ablaze Set: De ultieme gids voor Pokémon TCG-verzamelaars

Darkness Ablaze Set: De ultieme gids voor Pokémon TCG-verzamelaars

Als fan van Pokémon TCG weet je dat het Dark Ablaze-set een van de meest gewilde verzamelobjecten is. Of je nu al jaren speelt of net begint met verzamelen, deze set is een must-have in jouw collectie. In deze ultieme gids bespreken we alles wat je moet weten over de Darkness Ablaze set, van de geschiedenis tot de zeldzaamste kaarten. Laten we beginnen!

Inhoudsopgave:

 1. Wat is de Darkness Ablaze set?
 2. Geschiedenis van de set
 3. De meest gewilde kaarten uit de Darkness Ablaze set
 4. Hoe herken je zeldzame kaarten?
 5. Hoe kun je de waarde van een kaart bepalen?
 6. Tips voor het verzamelen van de Darkness Ablaze set
 7. Hoe bewaar je jouw Pokémon kaarten?

1. Wat is de Darkness Ablaze set?

De Darkness Ablaze set is een uitbreiding van het Pokémon TCG. Het werd uitgebracht in augustus 2020 en bevat 189 kaarten. De set is gebaseerd op de populaire videogames Pokemon Sword and Shield. De kaarten bevatten nieuwe Pokémon zoals Charizard VMAX, Grimmsnarl VMAX, en Eternatus VMAX.

2. Geschiedenis van de set

De Darkness Ablaze set is de derde uitbreiding van de Sword and Shield serie. Het volgt op de uitbreidingen Sword and Shield Base Set en Rebel Clash. De set bevatte oorspronkelijk 185 kaarten, maar later werden er vier extra kaarten toegevoegd. De uitbreiding bevatte ook de introductie van VMAX-kaarten, die nog krachtiger zijn dan de V-kaarten die in eerdere sets werden geïntroduceerd.

3. De meest gewilde kaarten uit de Darkness Ablaze set

De Darkness Ablaze set bevat enkele van de meest gewilde kaarten in de geschiedenis van het Pokémon TCG. Hieronder bespreken we enkele van de meest zeldzame en populaire kaarten uit de set:

 • Charizard VMAX: Deze kaart is de meest gezochte kaart uit de set en kan een fortuin opleveren. Het is een VMAX-kaart met een krachtige aanval die tot wel 300 schade kan aanrichten.
 • Eternatus VMAX: Deze kaart is ook erg populair vanwege de hoge HP-waarde en krachtige aanval. Het is een must-have voor verzamelaars en spelers die graag de beste kaarten in hun deck hebben.
 • Crobat V: Een andere populaire kaart uit de set is de Crobat V. Het heeft een unieke vaardigheid die het mogelijk maakt om snel kaarten te trekken en het is een belangrijke kaart in veel competitieve decks.
 • Salamence VMAX: Deze VMAX-kaart is geliefd bij veel verzamelaars vanwege het unieke artwork en de hoge verzamelwaarde.

 

4. Hoe herken je zeldzame kaarten?

Het is belangrijk om te weten hoe je zeldzame kaarten kunt herkennen om ervoor te zorgen dat je geen vervalsingen koopt en om de waarde van je verzameling te bepalen. In de Darkness Ablaze set kun je zeldzame kaarten herkennen aan de volgende kenmerken:

 • Gouden rand: Secret Rare kaarten hebben een gouden rand in plaats van een zilveren rand. Dit zijn de zeldzaamste kaarten uit de set en zijn vaak moeilijk te vinden.
 • Regenboogrand: De Regenboog Rare kaarten hebben een prachtige glans met een regenboogkleurige rand.
 • VMAX: Zoals eerder vermeld, zijn de VMAX-kaarten krachtiger dan de V-kaarten. Deze kaarten hebben een unieke regenboogkleurige achtergrond die hen onderscheidt van de andere kaarten in de set.
 • Full Art: Full Art kaarten hebben een uniek artwork dat de hele kaart bedekt. Dit zijn vaak de meest gewilde kaarten voor verzamelaars.

5. Hoe kun je de waarde van een kaart bepalen?

De waarde van een Pokémon TCG-kaart wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder zeldzaamheid, populariteit en conditie. Hoe zeldzamer de kaart, hoe hoger de waarde. Populariteit kan ook een rol spelen, vooral bij kaarten van populaire Pokémon zoals Charizard. De conditie van de kaart is ook van belang. Hoe beter de conditie van de kaart, hoe hoger de waarde.

Om de waarde van een kaart te bepalen, kun je verschillende bronnen raadplegen, waaronder prijs gidsen en online veilingen. Het is ook een goed idee om te controleren wat vergelijkbare kaarten hebben verkocht om een idee te krijgen van wat je kunt verwachten.

6. Tips voor het verzamelen van de Darkness Ablaze set

Als je begint met het verzamelen van de Darkness Ablaze set, zijn hier enkele tips die je kunnen helpen om je verzameling uit te breiden:

 • Koop bij een gerenommeerde verkoper: Zorg ervoor dat je kaarten koopt bij een gerenommeerde verkoper om ervoor te zorgen dat je geen vervalsingen koopt.
 • Bepaal je budget: De meest zeldzame kaarten kunnen duur zijn, dus bepaal je budget voordat je begint met verzamelen.
 • Ruilen: Ruilkaarten met andere verzamelaars om je verzameling uit te breiden zonder extra geld uit te geven.
 • Houd de markt in de gaten: Volg de prijzen van de kaarten die je wilt kopen en wacht op het juiste moment om te kopen.

7. Hoe bewaar je jouw Pokémon kaarten?

Om ervoor te zorgen dat jouw Pokémon kaarten in goede staat blijven, is het belangrijk om ze op de juiste manier te bewaren. Hier zijn enkele tips voor het bewaren van jouw kaarten:

 • Gebruik binders: Bewaar jouw kaarten in binders om ze veilig en georganiseerd te houden.
 • Vermijd blootstelling aan licht: Zorg ervoor dat jouw kaarten niet worden blootgesteld aan direct zonlicht of fel licht, omdat dit de kleuren kan doen vervagen en de kaarten kan beschadigen.
 • Vermijd vochtigheid: Houd jouw kaarten uit de buurt van vochtige omstandigheden, zoals de badkamer of de kelder, omdat vocht schimmelgroei kan veroorzaken en de kaarten kan beschadigen.
 • Gebruik sleeves: Gebruik plastic sleeves om elke kaart individueel te beschermen tegen krassen en andere beschadigingen.
 • Houdt ze plat: Bewaar jouw kaarten altijd plat om te voorkomen dat ze kromtrekken of buigen.
 • Bewaar ze op een veilige plaats: Bewaar jouw kaarten op een veilige en droge plaats, bijvoorbeeld in een kast of lade.

Conclusie

De Darkness Ablaze set is een geweldige toevoeging aan de verzameling van elke Pokémon TCG-liefhebber. Met nieuwe Pokémon, krachtige kaarten en prachtige artwork is deze set een must-have voor elke verzamelaar. Door gebruik te maken van deze gids kun je meer te weten komen over de set, hoe je kaarten kunt herkennen en waarde kunt bepalen. Vergeet niet om je kaarten op de juiste manier te bewaren om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven.

FAQs

 • Wat is de Darkness Ablaze set?

De Darkness Ablaze set is een set van Pokémon TCG-kaarten die in augustus 2020 is uitgebracht. De set bevat nieuwe Pokémon, krachtige kaarten en prachtige artwork.

 • Wat zijn de VMAX-kaarten?

De VMAX-kaarten zijn krachtiger dan de standaard V-kaarten en hebben een unieke regenboog gekleurde achtergrond. Deze kaarten zijn te vinden in de Darkness Ablaze set.

 • Wat is het verschil tussen een Secret Rare en een Regenboog Rare kaart?

Een Secret Rare kaart heeft een gouden rand en is de zeldzaamste kaart uit de set. Een Regenboog Rare kaart heeft een regenboog gekleurde rand en heeft een prachtige glans.

 • Hoe herken je zeldzame kaarten in de Darkness Ablaze set?

Je kunt zeldzame kaarten herkennen aan de gouden rand, de regenboogrand, de VMAX-kaarten en de Full Art kaarten.

 • Hoe kun je de waarde van een kaart bepalen?

De waarde van een kaart wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder zeldzaamheid, populariteit en conditie. Om de waarde te bepalen, kun je prijs gidsen en online veilingen raadplegen en vergelijkbare verkochte kaarten bekijken.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Eerlijke en scherpe prijzen

Snelle en vriendelijke service

Altijd de beste bezorgopties

Achteraf betalen mogelijk!